Μία ημέρα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει κίνητρα σε επιχειρηματίες και φυσικά πρόσωπα για να κάνουν χορηγίες σε αθλητικούς και ημιεπαγγελματικούς συλλόγους, ήρθε η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να εγκρίνει το  αίτημα της ομάδας μας για παραχώρηση του ονόματος στον κεντρικό χορηγό μας «ONEX NEORION SHIPYARDS».

Με απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού εγκρίθηκε η μετατροπή της επωνυμίας του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου σε «Α.Ο.Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ» με την προσθήκη δηλαδή της επωνυμίας του χορηγού.

Πρόκειται για την πρώτη απόφαση της ΕΕΑ με τέτοιο περιεχόμενο που αφορά ΤΑΑ πετοσφαίρισης, ανοίγοντας έτσι το δρόμο και σε άλλες ομάδες να προσθέσουν το όνομα του χορηγού τους στην επωνυμία τους.

Την ομάδα μας  στη διαδικασία ενώπιον της ΕΕΑ εκπροσώπησε ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΑΠ Χρήστος Ηλιάδης, τονίζοντας ότι τα ΤΑΑ δεν πρέπει να έχουν μόνον υποχρεώσεις ως επαγγελματικά σωματεία, αλλά και δικαιώματα, όπως το συγκεκριμένο, προκειμένου έτσι να μπορούν να προβάλλουν τους χορηγούς τους, αποκομίζοντας τα αναγκαία για τη λειτουργία τους έσοδα.

Η «ONEX NEORION SHIPYARDS» ιδιοκτησία του Πάνου Ξενοκώστα δραστηριοποιείται με τεράστια επένδυση στη Σύρο που περιλαμβάνει την ανακατασκευή και ανάπτυξη του ναυπηγείου στο Νεώριο Σύρου. Άνθρωπος του αθλητισμού και φίλαθλος όλων των σπορ ο Ξενοκώστας έκανε πράξη τη δέσμευση του και ανέλαβε την κεντρική χορηγία του ιστορικού συλλόγου της Σύρου, δημιουργώντας νέα δεδομένα. Μάλιστα το δώρο των Χριστουγέννων προς τον σύλλογο μας ήταν η απόκτηση του Αργεντινού διαγωνίου Πέπε Γκονζάλες.