“Ο ΑΟ Φοίνικας Σύρου ONEX, αναφορικά με τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο κλειστό γήπεδο “Άγιος Θωμάς” στο Μαρούσι, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Volleyleague, βρίσκεται στην απόλυτα δυσάρεστη θέση να καταγγείλει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθη το παιχνίδι.

Η ομάδα μας κλήθηκε να αγωνιστεί σε ένα γήπεδο υγειονομική «βόμβα», χωρίς να τηρείται κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, συνεπικουρούμενη από την απόλυτη ανοχή-κάλυψη των διαιτητών και του παρατηρητή του αγώνα, και αυτό διότι:

α) Δεν τηρήθηκε σε καμία περίπτωση ο προβλεπόμενος έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού στην είσοδο των φιλάθλων.

β) Το 95% των φιλάθλων παρευρίσκονταν στις εξέδρες χωρίς προστατευτική μάσκα και παρότι το υγειονομικό πρωτόκολλο προβλέπει ρητά τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τους διαιτητές και τον παρατηρητή του αγώνα, αμφότεροι προέβησαν σε εσκεμμένη μη τήρησή του, διότι παρότι έγιναν πάνω από 4 προειδοποιήσεις για τη μη χρήση μάσκας, δείλιασαν να εφαρμόσουν την εκκένωση του γηπέδου, όπως προβλέπεται, και είναι υπόλογοι για αυτό.

Όλα τα υπόλοιπα, όπως οι εκατοντάδες μπύρες που καταναλώθηκαν στη διάρκεια του αγώνα, τα φτυσίματα εναντίον των αθλητών μας και κατά την προθέρμανση και κατά τη διάρκεια του αγώνα, στην εποχή του κορονοϊού, το κουτί από αναψυκτικό που πετάχτηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ο διαιτητής με αστείο τρόπο έκανε ότι δεν το είδε φοβούμενος μήπως και αναγκαστεί να εφαρμόσει τον κανονισμό, περνάνε σε δεύτερη μοίρα.

Μνεία όμως πρέπει να γίνει και στη διαιτησία, που η απόλυτη προσήλωσή της να φέρει σε πέρας το «έργο» που της είχε ανατεθεί εντός γηπέδου, έργο που το διευκόλυνε η μη χρήση video check σε αγώνα τέτοιας σημασίας, δεν είχε χρόνο να σπαταλήσει στα όσα δεν τηρούνταν σχετικά με την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Η επικινδυνότητα της συμμετοχής μας σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα και δη σε περίοδο έξαρσης του κορονοϊού, καθιστά υπόλογους εκείνους που θέλουν να θεωρούνται υπεύθυνοι, βάζοντας σε κίνδυνο τους αθλητές και τις οικογένειές τους.

Καλούμε τους υπεύθυνους της ΕΟΠΕ και της ΕΣΑΠ να τηρούν κατά 100% το υγειονομικό πρωτόκολλο και όλες τις διατάξεις που έχει θεσπίσει η Πολιτεία, ώστε να συνεχίσουμε να παίζουμε βόλεϊ υπεύθυνα και χωρίς τον φόβο διάδοσης του κορονοϊού.

Τέλος, τονίζουμε προς κάθε πλευρά ότι εάν υπάρξει κρούσμα στην ομάδα μας ή στους ανθρώπους της διοίκησης που τη συνόδευσαν στον εν λόγω αγώνα, θα στραφούμε κατά παντός υπευθύνου με κάθε μέσο και τρόπο.

Η Διοίκηση του ΑΟ Φοίνικα Σύρου ONEX”.