Το μεσημέρι της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου, στις 12:00 είναι προγραμματισμένος ο αγώνας της Κ20 του Φοίνικα Σύρου με τον ΑΣΕ Νεωρίου. Λόγω πένθους στην οικογένεια του προπονητή μας, Πέτρου Κυριακόπουλου, ζητήσαμε από την Τοπική Επιτροπή Πετοσφαίρισης Κυκλάδων την αναβολή της αναμέτρησης και τη μετάθεσή της μία επόμενη μέρα, που θα βολεύει και τις δύο ομάδες.

Η Επιτροπή τοποθετήθηκε θετικά στο αίτημά μας, ενημερώνοντας ότι ο αγώνας μπορεί να μετατεθεί για την προσεχή Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, εφόσον είναι σύμφωνη και η ομάδα του Νεωρίου.

Σε επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Φοίνικα, Αντώνης Ρούσσος με τον πρόεδρο του ΑΣΕ Νεωρίου, Σταύρο Μπαλόπητα, υπήρξε κατηγορηματική άρνηση από την πλευρά του τελευταίου για μετάθεση του αγώνα, είτε μέσα στην προσεχή εβδομάδα, είτε την ερχόμενη Κυριακή.

Το γεγονός αυτό μας λυπεί βαθύτατα καθώς θα περιμέναμε μια πιο ανθρώπινη αντιμετώπιση, στο πλαίσιο τόσο της αρμονικής συνύπαρξης των δύο ομάδων στον ίδιο τόπο, όσο και του γενικότερου ευ αγωνίζεσθαι. Γιατί η φιλοσοφία της ομάδας μας για αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες είναι πρώτα απ’ όλα η χαρά του παιχνιδιού, η σωστή διαπαιδαγώγηση και κοινωνικοποίηση των νέων μέσα από τον αθλητισμό και σε δεύτερο χρόνο έρχονται οι νίκες και ο φανατισμός απέναντι στους αντιπάλους.

Ο Ερασιτέχνης Φοίνικας