Πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά του League Cup Νίκος Σαμαράς εξασφάλισε ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ μπροστά στον κόσμο της Σύρου. Το 3-0 του πρώτου παιχνιδιού κόντρα στον Άθλο Ορεστιάδας αποτελούσε σημαντικό εχέγγυο πρόκρισης, αφού δύο σετ ήταν αρκετά για τον Φοίνικα.

Έτσι λοιπόν με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα έφτασε στην κατάκτησή τους, ενώ και στο τρίτο σετ που έπαιξαν οι αναπληρωματικοί της ομάδας, η ποιοτική διαφορά ήταν εμφανής. Πρόσωπο του αγώνα ο Δημήτρης Τζούριτς με 18 πόντους, ο οποίος μετά από δύο σετ ως κεντρικός, γύρισε στη θέση που αγωνιζόταν για χρόνια, αυτή του διαγώνιου.

Η συνέχεια του League Cup φέρνει τον Φοίνικα αντιμέτωπο με τον Ολυμπιακό.

Ο Άθλος από την άλλη που αγωνίστηκε χωρίς τον διαγώνιό του, Ντε Πρα και τον κεντρικό, Γκλάντστοουν, πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις στο πρώτο σετ, ωστόσο οι ελπίδες που είχε ήταν λίγες εξαρχής και έτσι επικεντρώνεται στο προσεχές παιχνίδι του πρωταθλήματος κόντρα στον ΟΦΗ.

Το παιχνίδι

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι, προκειμένου να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους και πίεσαν από το σερβίς τον Φοίνικα, ο οποίος πορεύτηκε με βραχεία κεφαλή μέχρι το 9-9. Ο Ριζόπουλος έφερε για πρώτη φορά τον Άθλο μπροστά στο σκορ για το 9-10, ενώ στους επόμενους πόντους οι “Πειρατές” έχασαν τη συγκέντρωσή τους, με αποτέλεσμα να χαρίσουν εύκολους πόντους στους φιλοξενούμενους φτάνοντας τη διαφορά στο 13-16 και μετέπειτα στο 16-19. Η είσοδος του Γαλιώτου στο σερβίς υπήρξε καθοριστική, κερδίζοντας δύο άσσους και μειώνοντας τη διαφορά στον πόντο, για το 19-20. Οι δύο επόμενες αμφισβητούμενες φάσεις στο φιλέ δόθηκαν στον Άθλο και ξεσήκωσαν αντιδράσεις για τον Φοίνικα, ο οποίος όμως απάντησε αγωνιστικά, με τον Τζούριτς να σηκώνει τείχος και να οδηγεί στο 25-23.

Η φόρα της κατάκτησης του πρώτου σετ έδωσε στον Φοίνικα “φτερά” και έτσι το δεύτερο σετ αποτέλεσε μονόλογό του. Με άσσο του Φρομ έγινε το 5-3, ενώ το προβάδισμα σταδιακά διευρυνόταν και με πρώτο “βιολί” τον Μιχάλοβιτς έφτασε μέχρι το 17-10. Το σετ έκλεισε με 25-16.

Αφού η πρόκριση είχε εξασφαλιστεί, ο Φοίνικας παρατάχθηκε με ολόφρεσκη σύνθεση αφού όλη η εξάδα άλλαξε, με εξαίρεση του Τζούριτς που γύρισε διαγώνιος. Γαλιώτος, Παπαδόπουλος, Ρουμελιωτάκης, Χαραλαμπίδης, Μανωλάκης, Μάντζιος και Σωνάκης έφεραν τον Φοίνικα στην κατάκτηση του τρίτου σετ με 25-16 και της πανηγυρικής νίκης.

Διαιτητές: Βελώνης, Μενεσλής, Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Βρούτσης, Παπαδημητρίου, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-7, 13-16, 20-21, 25-23

2ο σετ: 8-5, 16-10, 21-14, 25-16

3ο σετ: 8-5, 16-9, 21-14, 25-16

*Οι πόντοι του Α.Ο. Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ προήλθαν: 7 άσσοι, 8 μπλοκ, 42 επιθέσεις, 18 λάθη αντιπάλων και οι πόντοι του Άθλου Ορεστιάδας προήλθαν: 1 άσσος, 5