Στην σημερινή προπόνηση (πρώτη για το 2021) πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ…

Λόγω των περιοριστικών μέτρων, η κοπή της πίτας πραγματοποιήθηκε με διαφορετικό τρόπο απ ότι όλοι θα επιθυμούσαν. Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας έδωσε το παρών μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της ONEX κ. Βασίλειο Σαββίδη και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννη Ρούσσο.

Την παρουσίαση έκανε ο πρόεδρος της ομάδας κ. Χρήστος Καφτηράνης ο οποίος δήλωσε: «Καλή χρονιά με υγεία. Υπό άλλες συνθήκες την κοπή της πίτας θα την κάναμε διαφορετικά. Πρώτη προπόνηση για το φετινό έτος. Ας ελπίσουμε ότι το 2021 θα είναι καλύτερο από το 2020. Εύχομαι για την ομάδα μας,αφού πρώτα να είμαστε υγιής και ασφαλείς να πετύχουμε τον στόχο μας. Καλή χρονιά με υγεία. Μαζί μας είναι και ο κ. Βασίλης Σαββίδης. Η ONEX δεν είναι απλά ο βασικός μας χορηγός. Αν δεν ήταν η ONEX στο πλευρό μας, ίσως αυτή την στιγμή να μην υπήρχε ο Φοίνικας. ». 

Στην συνέχεια την αρχή… της κοπής της  πίτας έκανε ο πρόεδρος Χρήστος Καφτηράνης. Ακολούθησε ο Αντιπρόεδρος του ΤΑΑ και πρόεδρος του Ερασιτέχνη κ. Αντώνης Ρούσσος, με το μέλος του ΤΑΑ κ. Κώστα Νικολούζο και τον Αντιπρόεδρο του Ερασιτέχνη κ. Ισίδωρο Ροσσολάτο. Ακολούθησε ο προπονητής της ομάδας Ιγκόρ Γιούρισιτς με τον αρχηγό Θανάση Πρωτοψάλτη.

Θανάσης Πρωτοψάλτης: «Ευχαριστούμε την διοίκηση, που την περίοδο της διακοπής ήταν στο πλευρό μας και βοήθησε ώστε να μείνουμε στο νησί όλοι μαζί. Είστε από τις λίγες ομάδες που πλήρωσαν το μήνα που πέρασε. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ γι αυτό. Ελπίζω όλοι μαζί εδώ να είμαστε χαρούμενοι μέχρι και το τέλος».

Αξίζει να τονιστεί πως ο τυχερός της πίτας που κέρδισε το φλουρί ήταν ο Αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη κ. Ισίδωρος Ροσσολάτος. Προτάθηκε στους αθλητές να πραγματοποιήσουν κλήρωση ώστε τα δώρα να πάνε σε έναν τυχερό αθλητή. Ωστόσο, σε μια μεγάλη κίνηση, οι παίκτες του Φοίνικα Σύρου ONEX πρότειναν το δώρο να πάει στους δυο φροντιστές του συλλόγου (Ζαννή Ρούσσο και Αντώνη Ζακχαίο) που βρίσκονται κοντά στους αθλητές μέρα-νύχτα…

Τα δώρα των νικητών ήταν μια δωροεπιταγή 100 ευρώ από το Olympic Club και 500 ευρώ μετρητά από την ομάδα.

Από την διοίκηση έδωσαν το παρών οι Χρήστος Καφτηράνης (πρόεδρος ΤΑΑ), Αντώνης Ρούσσος (Αντιπρόεδρος ΤΑΑ), Κώστας Νικολούζος (μέλος ΤΑΑ), Ισίδωρος Ροσσολάτος (αντιπρόεδρος Ερασιτέχνη), Αντώνης Σολάρης (γ. Γραμματέας), ενώ παρών στην «γιορτινή» βραδιά ήταν και  οι… Δήμητρα Βουτσαρά (Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων) και Μύριαμ Μαραγκού (γραμματέας γραφείου Φοίνικα).