Μπορεί ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ να έφυγε από την Ορεστιάδα με το τρίποντο της νίκης, το φινάλε ωστόσο της αναμέτρησης είχε διαιτητικές παραφωνίες, με δύο πόντους υπέρ του Φοίνικα, που δεν δόθηκαν ποτέ.

Στο 18-22 του τρίτου σετ ο πασαδόρος του Άθλου, Σταύρος Κασαμπαλής έκανε σερβίς. Αρχικά δόθηκε άσσος στον Άθλο για το 19-22 αλλά μετά το challenge referee αποδείχτηκε πως η μπάλα ήταν άουτ.

Αντί όμως να γίνει το 18-23, διατηρήθηκε ο πόντος του Άθλου και το ματς συνεχίστηκε με το 19-23. Και σαν να μην έφτανε αυτό δεν χρεώθηκε η κόκκινη κάρτα που χρεώθηκε ο Δημήτρης Ριζόπουλος για διαμαρτυρία προς τον πρώτο διαιτητή. Ετσι, συνολικά το σκορ έπρεπε να γίνει 18-24, αντ’ αυτού συνεχίστηκε στο 19-23 και το ματς πήρε φωτιά καθώς ο Άθλος κατάφερε να ισοφαρίσει.

Ο Αλγκούλ έκανε το 20-23 παρότι και εδώ χρειάστηκε πάλι το challenge που αυτή τη φορά ήταν υπέρ της Ορεστιάδας. Ο Ντε Πρα πήρε μπλοκ και μείωσε κι άλλο 21-23. Ακολούθησε μία ακόμα αμφισβητούμενη φάση. Ο Μιχάλοβιτς κάρφωσε άουτ. Αρχικά οι διαιτητές έδωσαν τη μπάλα στον Φοίνικα αλλά άλλαξαν απόφαση και δόθηκε ο πόντος στον Άθλο και σωστά, καθώς η μπάλα φάνηκε να φεύγει ψηλά χωρίς να ακουμπάει στο μπλοκ του Κασαμπαλή. Ετσι το σκορ έγινε 22-23. Στην επόμενη φάση έγινε το 23-23.

Μετά από από δύο δύσκολες φάσεις ο Φρομ και ο Τζούριτς με επιθέσεις έκαναν το 25-23 για τον Φοίνικα ο οποίος πήρε και το νίκη με 3-0 σετ.